Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cezar Preda: Nu exclud sub nici o formă PNL din viitoarea construcţie de centru-dreapta

Nu este exclus ca Partidul Naţional Liberal să facă parte din viitoarea construcţie de centru-dreapta, după alegerile europene din 2014. Declaraţia a fost făcută la RFI de vicepreşedintele PDL, Cezar Preda. El nu ştie dacă USL va rezista până în mai anul viitor.

Cezar Preda ia în calcul implicarea PNL în viitoarea construcţie a dreptei româneşti: "Eu n-aş exclude din construcţia de centru-dreapta sub nici o formă Partidul Naţional Liberal, eu nu l-aş exclude. Eu nu ştiu dacă acest USL va rezista până în mai 2014. Ei oricum candidează separat la alegerile europarlamentare, dar eu nu ştiu dacă acest USL mai are vreo dorinţă de a-l lăsa pe domnul Antonescu să fie candidat la Preşedinţie şi dacă nu cumva deja Partidul Social Democrat a luat decizia de a-şi nominaliza propriul candidat".

Unificarea dreptei

Cezar Preda, vicepreşedinte PDL

AscultăDownload

Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, afirma şi el recent că pentru a oferi românilor "alternativa unei drepte puternice", cu candidat unic şi un Guvern ferm, este nevoie de discuţii inclusiv cu PNL, "dacă se defineşte de dreapta şi nu se coafează mai mult cu bigudiurile de stânga".

PDL a decis să înceapă discuţiile despre unificarea dreptei după alegerile europene din 2014. Forţa Civică, Mişcarea Populară şi PNŢCD şi-ar dori însă ca dreapta românească să meargă împreună în scrutinul european de anul viitor.