Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Ivan: Atitudinea lui Crin Antonescu este total ambiguă şi creează o anumită iritare la PSD

Crin Antonescu are o atitudine "ambiguă", spune la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan. El declară că "tentaţia scandalului trebuie trecută în plan secund".

Întrebat cum comentează poziţionarea preşedintelui PNL faţă de premierul Victor Ponta, Cătălin Ivan a răspuns: "Atitudinea domnului Antonescu nu aş comenta-o foarte mult, pentru că este total ambiguă. Pe de o parte, are nemulţumiri legate de colaborarea cu PSD-ul, pe de altă parte, îşi afirmă tot sprijinul şi toată susţinerea şi pentru premier şi pentru Guvern şi pentru activitatea Guvernului şi pentru marile angajamente pe care ni le-am luat. Deci nu ştiu ce să comentez. Cred că domnul Antonescu trebuie să lămurească dacă este sau nu este supărat şi dacă este supărat, de ce este supărat".

Crin Antonescu s-a arătat recent "dezamăgit" de premierul Victor Ponta. Cătălin Ivan observă că "pe de altă parte, (Antonescu) spune că susţine guvernarea cu absolut tot ce poate şi că e convins că ne vom îndeplini obiectivele. Deci domnul Antonescu are anumite dileme pe care eu nu pot nici să le comentez, nici să le lămuresc".

Întrebat dacă această atitudine "ambiguă" a lui Crin Antonescu creează o anumită iritare la PSD sau partidul îl tratează cu indiferenţă, Ivan a răspuns: "Nu, evident că produce o anumită iritare în rândul membrilor PSD. Dar pe de altă parte, suntem un partid foarte serios, un partid care a înţeles că odată ajuns la guvernare, trebuie să facă ceea ce a promis şi că este mult mai importantă stabilitatea în cadrul Uniunii, este mult mai important să ne ţinem de cuvânt şi să facem ceea ce am promis în campania electorală. Prin urmare, oricât de tentant ar fi un scandal acum sau o ceartă în interior, până la urmă este mult mai important ca USL-ul să facă ceea ce a promis, să aibă o guvernare de succes. Tentaţia scandalului, a conflictului trebuie trecută în plan cel puţin secund. Sunt lucruri mult mai importante de făcut şi e de salutat faptul că miniştrii PNL din Guvern au o relaţie foarte bună cu miniştrii PSD şi cu primul-ministru, deci echipa guvernamentală funcţionează foarte bine. Atitudinea ezitantă, ambiguă, greu de înţeles a domnului Antonescu trebuie să o lămurească domnul Antonescu".

 
Cătălin Ivan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre criticile lui Crin Antonescu