Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Corneliu Vadim Tudor la RFI: Electoratul naţionalist este intact, dar i se pune căluşul în gură

vadim_rfi_electoratul_nationalist_este_intact_dar_pune_calusul_gura.jpg

Candidatul la Preşedinţie, Corneliu Vadim Tudor

Candidatul la Preşedinţie, Corneliu Vadim Tudor, spune la RFI că a fost nevoit să-şi vândă maşina ca să-şi poată finanţa campania. El declară pe de altă parte că dacă ajunge preşedinte va construi "puşcăria mafioţilor". Candidatul mai afirmă că electoratul naţionalist există, dar e "furat".

Corneliu Vadim Tudor îi acuză pe ultimii trei preşedinţi ai României că au dezonorat funcţia de şef al statului: "Aş fi un preşedinte diferit total de ultimii trei preşedinţi, care au dezonorat funcţia de şef al statului român. Mă refer la Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu (...). Nu am bani, într-adevăr, pentru că sunt un om integru. Pentru a avea şi eu o brumă necesară financiară pentru afişe şi bannere, am fost nevoit să-mi vând maşina şi tot nu am. Satele şi oraşele ţării sunt pline de o propagandă sufocantă a unora care ar trebui să dea explicaţii cu privire la provenienţa acestor mari sume de bani".

Candidatul la Preşedinţie anunţă că va construi "puşcăria mafioţilor": "În urmă cu circa opt ani, în 2006, am găsit un loc, nu departe de Bucureşti, unde am pus fundaţia puşcăriei mafioţilor. Toată lumea îi vrea la puşcărie pe marii gangsteri. România este în moarte clinică! Nu mai funcţionează aproape nimic în această ţară (...). Printr-un moratoriu cu întreaga clasă politică, aş determina sau aş solicita o modificare substanţială a Constituţiei, o sporire a atribuţiilor şefului statului român. El e acum mai mult decorativ, e un preşedinte de vodevil, de operetă (...). Eu nu am avere, nu am avere, decât stiloul cu care scriu".

Corneliu Vadim Tudor susţine că "electoratul naţionalist este intact, nu s-a dus la UDMR, nu s-a dus la Dan Diaconescu Direct. L-a luat Ponta? (...) Electoratul meu să nu-i poarte nimeni de grijă, el e constant, dar e furat şi batjocorit sistematic. Peste tot, partidele naţionaliste şi justiţiare au crescut pe vreme de criză ca din apă. Şi în Franţa, amicul meu, Jean-Marie Le Pen şi cu fiica lui, fosta mea colegă în Parlamentul European, în Italia, în Marea Britanie nu mai vorbesc. Numai la noi, partidului întemeiat de mine acum 23 de ani, România Mare, i se pune căluşul în gură, nouă ni se pune capac, pentru că noi suntem atipici. Trebuie s-o luăm invers decât spiritul european. E rău acum şi eu vă avertizez că va fi şi mai rău".

 
Corneliu Vadim Tudor, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile prezidenţiale