Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu critică noile taxe ale Guvernului Ponta

traian-basescu-critica-noile-taxe-ale-guvernului-ponta.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

"Omul gras - statul, se urcă în spatele omului slab - economia". Iată cum comentează preşedintele Traian Băsescu noile taxe convenite de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional.

Traian Băsescu spune că în prezent constată că se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar. Preşedintele precizează că astfel se ajunge iar la situaţia în care "omul gras - statul, se urcă în spatele omului slab - economia", ceea ce este greşit.

"Observ o schimbare în politica internă. Îmi aduc aminte de anul de criză profundă 2010, cu măsuri extrem de dure, luate pentru a nu se pune nimic în spatele IMM-urilor. Acum observ o schimbare a ponderii şi cred că este greşit: se trece din nou la inventarea de taxe, impozite, care să aducă bani la buget pentru a hrăni aparatul bugetar. O spun ca un semnal extrem de serios şi afirm fără rezerve că este greşit", afirmă şeful statului, prezent miercuri la o reuniune a mediului de afaceri.

Preşedintele consideră că "nu mărirea taxelor şi impozitelor este situaţia pentru acum". "Sigur, are nevoie de bani statul, dar dacă i-ar îndrepta spre investiţii, ar fi bine, dar dacă îi îndreaptă spre a alimenta cu bani aparatul de stat nu e în regulă. Se produce o schimbare de filozofie în defavoarea mediului de afaceri, iar acest lucru trebuie bine analizat. Nu voi fi printre cei care or să tacă faţă de această abordare", declară Băsescu.