Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gyorgy Frunda: Traian Băsescu a lansat o diversiune politică

gyorgy-frunda-traian-basescu-lansat-o-diversiune-politica.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele Traian Băsescu le face un proces de intenţie neîntemeiat premierului Victor Ponta şi ministrului de Interne, Radu Stroe. Iată ce declară la RFI Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului. Şeful statului spunea luni seară la postul B1 TV că nu crede că acuzaţiile recente ale lui Sorin Roşca Stănescu şi Victor Ponta au vizat o suspendare a sa, ci că se dorea acuzarea sa de înaltă trădare, care aducea implicit suspendarea din funcţie, până când justiţia urma să se pronunţe.

Gyorgy Frunda crede că reacţia preşedintelui Traian Băsescu este "o diversiune politică şi un proces de intenţie neîntemeiat la adresa premierului Victor Ponta, a ministrului de Interne şi a altora. Deci preşedintele republicii ne spune nici mai mult, nici mai puţin că în această organizare dubioasă, ocultă, Victor Ponta ar fi avut puterea să-l influenţeze pe Roşca Stănescu, să scoată nişte documente cu ajutorul lui Radu Stroe, ministrul de Interne şi că prin aceasta ar fi influenţat Parchetul al cărui procuror general, a cărui conducere a fost numită de către preşedintele Traian Băsescu, deci pe oamenii numiţi de Traian Băsescu, să-i influenţeze ca să pornească urmărirea penală. Mai mult de-atât, ar fi obţinut atunci potrivit Constituţiei suspendarea preşedintelui, cu un interimat al preşedintelui Senatului şi chiar pe urmă condamnarea lui Traian Băsescu. Este o viziune inacceptabilă".

 

Traian Băsescu "creează fronturi de atac"

 

Gyorgy Frunda spune că "este absolut de neînchipuit, dar ca de multe ori, Traian Băsescu creează diversiune, fronturi de atac împotriva adversarilor politici. Este clar că prin această manevră, dumnealui vrea să slăbească USL-ul, popularitatea USL-ului, care este foarte ridicată şi la ora actuală, vrea să facă o diferenţiere între Crin Antonescu, pe care de data aceasta l-a apărat şi Victor Ponta, pe care de data aceasta l-a atacat, tocmai pentru a crea o ruptură a USL-ului, pentru că doar în această situaţie partidele de dreapta, respectiv Mişcarea Populară pe care o susţine dumnealui ar avea şanse în alegerile de anul viitor. Campania a început, se luptă fără menajamente, fără principii, fără morală, este un atac politic care vizează rezultatul alegerilor de anul viitor şi scena politică românească din 2014".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu crede că acuzaţiile recente au vizat o suspendare a sa, ci mai grav, se dorea acuzarea sa de înaltă trădare, care aducea implicit suspendarea din funcţie, până când justiţia urma să se pronunţe.

El a afirmat că premierul Ponta, "care a plagiat şi nu a recunoscut", a făcut o afirmaţie gravă, potrivit căreia şeful statului român a vândut ţara în Consiliul European.

Traian Băsescu spune că declaraţia premierului "avea menirea să se adauge acuzaţiilor de fals şi spălare de bani, pentru a se ajunge la acuzaţia de înaltă trădare".

Gyorgy Frunda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Traian Băsescu în scandalul Roşca Stănescu