Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu l-ar vedea pe Isărescu preşedinte: N-ar mai fi nevoie să dea mită electorală, oricum semnătura lui e pe toate bancnotele

Mugur Isărescu este "un om respectat, care poate crea un consens în jurul lui". Iată ce spune la RFI deputatul PDL, Theodor Paleologu, în opinia căruia guvernatorul Băncii Naţionale ar fi "un candidat care ar închide practic discuţia". În plus, glumeşte parlamentarul, Isărescu "nici nu mai are nevoie să dea mită electorală, pentru că oricum semnătura lui este pe toate bancnotele din România".

Theodor Paleologu apreciază că "singura situaţie care ar putea genera o surpriză este dacă reuşeşte cineva să-l convingă pe Mugur Isărescu să candideze la prezidenţiale. Nu ştiu dacă are el chef de aşa ceva, pentru că în 2000 a fost pe locul patru, nici măcar n-a depăşit 10%. El nu-i un animal de campanie, însă e un om respectat, un om care poate crea un consens în jurul lui (...). Toată lumea e sătulă de politicieni, sătulă de prezidenţiabili şi atunci un om care vine din afară, chiar dacă nu are o charismă nemaipomenită, chiar dacă nu-i un mare vorbitor, e totuşi un om serios, care inspiră încredere şi atunci s-ar putea foarte bine să fie votat chiar din primul tur sau mă rog, în orice caz, în al doilea tur să aibă o majoritate semnificativă".

În opinia deputatului PDL, "chiar dacă ar avea intenţia să candideze, n-ar trebui să-şi anunţe intenţia decât în vara lui 2014. Un om ca Mugur Isărescu are o imensă notorietate, toată lumea are bancnote cu semnătura lui, el nici nu mai are nevoie să dea mită electorală, glumesc acum, pentru că oricum semnătura lui este pe toate bancnotele din România. Mugur Isărescu ar fi un candidat care ar închide practic discuţia".

Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Mugur Isărescu şi alegerile prezidenţiale