Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sârbu: Alianţa UNPR-PRM era firească

sarbu_alianta_unpr_prm_era_fireasca.jpg

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor

Ilie Sârbu apără alianţa UNPR cu Partidul România Mare. "Este un acord firesc", spune la RFI liderul senatorilor PSD. În opinia sa, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi acordat oricum sprijinul lui Victor Ponta şi nu lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

În opinia lui Ilie Sârbu, Victor Ponta "nu e în situaţia în care să respingă ceva. Nici nu e corect, el se pregăteşte să fie preşedintele tuturor românilor. El va trebui să aibă dialog şi cu Vadim Tudor şi cu Dan Diaconescu şi cu domnul Iohannis, dacă, sigur, va ajunge el preşedinte şi cu doamna Macovei şi cu doamna Udrea. Aşa e un adevărat preşedinte".

El precizează că "sunt şi ţări în Europa mult mai importante, care au mai apelat din când în când şi pe zonele acestea. Această alianţă care s-a făcut între UNPR şi PRM e o alianţă electorală, care era până la urmă firească. Îl vedeaţi dvs. pe domnul Vadim Tudor să voteze cu domnul Klaus Iohannis? În primul rând că nu e ortodox şi ştiţi bine că domnul Vadim Tudor e un ortodox practicant. După aceea, faptul că nu e român. Faptul că a apelat la Tokes, asta cred că l-a enervat pe domnul Vadim Tudor şi atunci oricum, lucrurile tot în direcţia asta mergeau".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alianţa UNPR-PRM, pentru sprijinirea lui Victor Ponta în turul doi