Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis bate palma cu Macovei. „Aştept şi alţi politicieni să mă susţină!”

macovei_monica_bun.jpg

Monica Macovei

Klaus Iohannis a anunţat că acceptă cele zece condiţii puse de Monica Macovei în schimbul susţinerii în turul al doilea al prezidenţialelor. Candidatul Alianţei Creştin Liberale la şefia statului a declarat joi că solicitările Monicăi Macovei se regăsesc şi în programul său prezidenţial.

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum răspunde scrisorii transmise de Monica Macovei, Klaus Iohannis a spus că punctele din documentul acesteia sunt aceleaşi lucruri pe care şi le doreşte şi el "pentru România, pentru o societate dreaptă".

"Am luat act, cu bucurie, de afirmaţiile Monicăi Macovei, care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care îmi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se regăsesc în programul meu prezidenţial şi unele au fost reafirmate chiar azi, independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi, că doresc împiedicarea adoptării legii amnistierii şi graţierii. Cred că am dat un răspuns rezonabil Monicăi Macovei şi nu am niciun fel de problemă, pot să reconfirm cu mare plăcere aceste lucruri şi într-un document scris. Deci da, sunt aceleaşi lucruri pe care mi le doresc şi eu pentru România, pentru o societate dreaptă", a spus Iohannis.

În scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis, Monica Macovei i-a cerut acestuia, între altele, să nu promulge legea graţierii şi amnistiei, să organizeze, dacă va ajunge preşedinte, un referendum naţional în 2015 pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor, miniştrilor şi a preşedintelui şi să respecte independenţa justiţiei.

Ea a menţionat că îi trimite doar lui klaus Iohannis această scrisoare, nu şi lui Victor Ponta, arătând că nici ea nici electoratul ei nu au aşteptări de la acesta.

Klaus Iohannis, despre susţinerea Monicăi Macovei