Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eşec al negocierilor privind dezbaterile Ponta-Iohannis

esec_al_negocierilor_privind_dezbaterile_ponta_iohannis.jpg

Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Foto: Reuters/Bogdan Cristel)

Discuţiile dintre echipele de campanie ale PSD şi ACL privind organizarea unor dezbateri electorale între Victor Ponta şi Klaus Iohannis au eşuat. PSD vrea patru dezbateri la tot atâtea posturi tv de ştiri, în timp ce ACL şi-ar dori o dezbatere la Universitatea de Vest din Timişoara.

Staff-urile de campanie ale candidaţilor Victor Ponta şi Klaus Iohannis nu au ajuns la o înţelegere în legătură cu organizarea de dezbateri electorale înaintea turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că social-democraţii au încercat să-i convingă pe cei de la ACL că "4 este mai mare decât 1", el referindu-se la cele patru emisiuni televizate propuse de PSD pentru luni, marţi, miercuri şi joi, la B1, Realitatea TV, România TV şi Antena 3, potrivit Mediafax. "Dumnealor au insistat cu o singură dezbatere", susţine Dragnea.

Declaraţia a fost respinsă ulterior de purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu. Ea a susţinut că în continuare ACL este deschisă pentru a negocia o formulă de dezbatere prezidenţială, menţionând că propunerea a fost de a se discuta şi despre propunerile făcute de alte televiziuni decât cele patru propuse de PSD. Gorghiu a afirmat că una dintre propuneri a vizat inclusiv televiziunea publică, care a făcut o astfel de invitaţie.

Liviu Dragnea a fost însoţit la discuţiile de vineri de purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea şi deputatul Gabriela Podaşcă.

De la ACL au participat purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, Eduard Hellvig şi Dan Mihalache.