Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Anchetarea CEC de către Parlament nu este oportună

Anchetarea CEC Bank de către o comisie parlamentară este un demers legal, dar inoportun, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El spune că Ministerul de Finanţe este cel care ar trebui să facă o anchetă privind modul în care Ioana Băsescu a luat un credit pentru terenul agricol din judeţul Călăraşi.

Kelemen Hunor crede că demersul Parlamentului privind CEC nu este oportun: "Parlamentul are voie să facă astfel de anchete. Pe această speţă eu nu sunt de acord. De aceea există Guvern şi Ministerul de Finanţe este reprezentantul statului în CEC şi fiind o bancă cu capital integral de stat, acolo Ministerul de Finanţe trebuie să facă anchetă. Din acest punct de vedere, nu cred că este un demers extraordinar de bine gândit, dar Parlamentul are această posibilitate de a ancheta orice instituţie de stat. Pe partea de legalitate, nu am nici o problemă, pe partea de oportunitate, da".

"Eu nu vreau să intru în speculaţii, de ce Ioana Băsescu a luat creditul, cum a putut ea, cum n-au putut alţii, este o discuţie foarte interesantă şi foarte importantă pentru societatea românească, dar n-aş vrea să intru eu în speculaţii, că nu am informaţii destule şi necesare pentru a intra în astfel de discuţii, dar legalitatea înfiinţării comisiei e O.K., oportunitatea lasă de dorit", mai spune liderul UDMR.

 
Kelemen Hunor, intervievat de Cosmin Ruscior, despre anchetarea CEC de către o comisie a Parlamentului