Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liderul organizaţiei Statul Islamic, ucis?

liderul_organizatiei_statul_islamic_ucis.jpg

Liderul grupării teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi (Foto: Reuters/Social Media Website via Reuters TV)

Irakul a deschis o anchetă pentru a stabili dacă liderul grupării teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis sau nu. Potrivit unor informaţii neoficiale, el s-ar afla printre liderii jihadişti vizaţi de raiduri aeriene ale coaliţiei în nordul ţării.

Unele televiziuni arabe au anunţat sâmbătă că liderul organizaţiei Statul Islamic a fost rănit, eventual ucis.

"Până în prezent nu sunt disponibile informaţii fiabile", a declarat duminică un oficial irakian, întrebat dacă Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în raidurile efectuate de coaliţie vineri la Mosul, potrivit AFP.

"Informaţia (cu privire la moartea lui al-Baghdadi) provine de la surse neoficiale şi nu a fost confirmată. Lucrăm în continuare în acest sens", a adăugat oficialul.

Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu "nu a putut să confirme" dacă liderul jihadiştilor a fost prezent în locul în care au fost efectuate atacuri aeriene care au "distrus un convoi de vehicule alcătuit din camioane înarmate aparţinând SI", în apropiere de Mosul.

Moartea lui al-Baghdadi ar reprezenta un succes major al coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite. SUA oferă sprijin aerian forţelor proguvernamentale, în lupta împotriva jihadiştilor la sol.