Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DNA cere aviz pentru urmărirea penală a unui fost şef al Internelor

david.jpg

Fostul ministru al Internelor Cristian David

DNA cere aviz de la preşedintele ţării pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor Cristian David. El este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, existând suspiciuni că ar fi primit jumătate de milioan de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău.

"Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al PICCJ referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de David Cristian, ministru al Internelor și Reformei Administrative în perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi spălare de bani", arată DNA, într-un comunicat de presă.

"Pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie", precizează DNA.