Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac dur al lui Crin Antonescu la adresa lui Traian Băsescu

atac_neasteptat_al_lui_crin_antonescu.jpg

Preşedintele PNL, Crin Antonescu

Preşedintele PNL cere demisia lui Traian Băsescu. Crin Antonescu spune că este "indecent" că şeful statului vorbeşte "despre propria familie şi propriul interes material", aluzie la terenul agricol din judeţul Călăraşi, cumpărat de familia Băsescu. Pe de altă parte, Antonescu spune că nimeni din PNL nu va împiedica vreo comisie de anchetă. El propune ca senatorul PSD, Ilie Sârbu, să prezideze comisia în cazul Călăraşi.

Preşedintele PNL declară că rezolvarea sănătoasă a problemei legate de terenul cumpărat de familia şefului statului ar fi demisia din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu: "Convingerea mea fermă este că pentru România, această nouă problemă are o singură rezolvare sănătoasă: demisia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, acum, imediat! Este o decizie care ar scuti această ţară de un nou subiect jenant, e o decizie care ar scuti această ţară de încă un an de război politic".

Crin Antonescu afirmă că nu este acceptabil ca preşedintele unei ţări cum este România, "cu atâtea probleme, cu atâtea frustrări, cu atâtea întrebări care nu au răspuns", să comunice bunăstarea materială a propriei sale familii.

"Nu sunt naiv, nu sunt foarte multe şanse ca domnul Băsescu să urmeze această sugestie", spune Crin Antonescu, referindu-se la demisia preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară la postul B1 TV că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

 

Comisia Călăraşi

 

Pe de altă parte, Crin Antonescu spune că nimeni din PNL nu va împiedica vreo comisie de anchetă şi că "sigur" că liberalii vor fi de acord cu înfiinţarea unei comisii în cazul Călăraşi. El propune ca această comisie să fie condusă de senatorul PSD, Ilie Sârbu.

"Asta e propunerea noastră. Decizia oficială o vom lua mâine, poimâine, dar nu azi (...), nu cumva dintr-o informaţie greşită, dintr-un comentariu pripit, să poată interpreta cineva că ne poate da ultimatumuri", afirmă preşedintele PNL.

Numirea senatorului Ilie Sârbu la conducerea comisiei de anchetă în cazul Călăraşi este "o glumă", consideră premierul Victor Ponta, acesta adăugând că nu toate glumele liderului PNL, Crin Antonescu, sunt bune.

Premierul Victor Ponta declarase miercuri seară că liberalii vor decide joi dacă acceptă sau nu înfiinţarea comisiei parlamentare în cazul terenului din judeţul Călăraşi.