Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Duvăz: Convocarea Parlamentului de azi pe mâine este imposibilă

Convocarea Parlamentului cu o zi înainte este imposibilă. Iată ce spune la RFI deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, după ce candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis a cerut convocarea Parlamentului vineri, pentru a discuta şi "pica" legea amnistiei şi graţierii.

Bogdan Niculescu Duvăz pune cererea lui Klaus Iohannis pe seama campaniei electorale: "E vorba de o acţiune pur electorală de fapt această cerere ca vineri, înainte de alegerile de duminică să convoace Parlamentul. Probabil că nici nu ştie foarte bine procedura, dar nici nu-i posibil să îl convoci de azi pe mâine, că există nişte termene regulamentare. În orice caz, ar fi imposibil să reuneşti".

Deputatul PSD spune că "povestea în sine e falsă". "Această lege nu e iniţiativa Partidului Social Democrat, n-am susţinut-o niciodată. Există un parlamentar de la minorităţile naţionale altele decât maghiare şi un parlamentar de la noi, care au făcut o iniţiativă acum vreo doi ani şi care s-a tot plimbat prin Parlament. În opinia mea, ea va fi respinsă în viitorul apropiat, când Parlamentul se reuneşte, pentru că e deja o dispută care trebuie închisă. Pe de altă parte, este depăşita ca iniţiativă, are vreo doi ani, dacă nu mă înşel", declară el.

 
Bogdan Niculescu Duvăz, intervievat de Cosmin Ruscior, despre convocarea Parlamentului pe legea amnistiei şi graţierii