Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primar belgian: Dacă ştiam aş fi propus să organizăm scrutinul în şcoli. Ambasada nu ne-a spus că vor fi atât de mulţi

primar.jpg

Primarul a venit să vadă care este situaţia în Rue Gabrielle, unde se afla Ambasada României in Belgia, Consulatul Român si Inst

Armand De Decker, primarul comunei Uccle din Bruxelles, care găzduieşte din cele 4 secţii de votare din Belgia, spune pentru RFI că nu a fost avertizat de amploarea evenimentului acestui al doilea tur de scrutin.

Primarul a venit să vadă care este situaţia în Rue Gabrielle, unde se afla Ambasada României in Belgia, Consulatul Român si Institutul Cultural Român. Strada a fost inchisa de politie de dimineata si mai multe zeci de politisti observa multimea.

Armand De Decker, care este si seful politiei din Uccle, spune ca stia ca al doilea tur al alegerilor are loc astazi, dar nici Ambasada si nici un alt departament ministerial nu l-a informat ca va fi de cinci ori mai multa lume decât la primul tur.

" Să fi ştiut, aş fi propus să organizăm scrutinul în şcoli, aşa cum o facem pentru alte tari, unele tari vecine, de exemplu, ca Franta." 

​ "Noi am ştiut că sint alegeri, dar ambasada nu ne-a avertizat că va fi de cinci ori mai multa lume decat la primul tur , niciun departament ministerial nu ne a anuntat de aceasta ipoteza. As fi propus  probabil sa organizam aceste alegeri în scoli asa cum facem pentru alte tari vecine.

Este o situatie tensionata, dificila, dar până în prezent a fost bine gestionata. Ambianta este relativ linistita pentru ca multi oameni vin cu intreaga familie sa voteze, însă e pacat, pentru ca ne-am fi putut organiza mult mai bine daca am fi fost avertizati.