Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis: Votul a decurs fenomenal, o prezență enormă, vă mulțumesc tuturor

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, la scurt timp după închiderea urnelor, că "votul a decurs fenomenal" și a mulțumit tuturor românilor. El a cerut Guvernului "să facă un efort" și să prelungească votarea în diaspora.

Klaus Iohannis a spus că Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru modul de organizare a alegerilor. Iohannis a menţionat că modul în care au decurs alegerile demonstrează că legislaţia electorală trebuie îmbunătăţită. Iohannis a menţionat că rezultatul "din această seară" este foarte bun.

 "Solicit Guvernului acum, în ceasul al 12-lea, să facă un efort și să prelungească votul în diaspora, solicit un minim efort față de românii care vor să-și dea votul în diaspora", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis

AscultăDownload

"Nu contează dacă au votat trei oameni sau 300.000. Dacă un singur român nu a reușit să voteze, înseamnă că i-a fost încălcat un drept fundamental", a subliniat candidatul ACL.

Iohannis a precizat și că Guvernul va trebui să-și asume organizarea votului în străinătate.

De asemenea, el a cerut reprezentanților ACL din secțiile de votare vigilență maximă.

"Nu vă bateți joc de votul oamenilor la numărare. Atenție mare! Cu toții ne dorim ca rezultatul obținut scriptic să reprezinte fidel voința românilor", a afirmat el.

Iohannis a mai precizat că duminică a auzit o exprimare care i-a dat foarte mult de gândit.

Liviu Dragnea, prudent

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, susține că, potrivit estimărilor social-democraților, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, "este câștigător la o diferență mică".

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea

AscultăDownload

"Cum ați văzut, unele televiziuni dau un sondaj, altele un altul. Scorul este strâns. Din evaluările noastre, Victor Ponta este câștigător la o diferență mică. Din acest motiv, solicităm tuturor colegilor din secțiile de vot să fie atenți până la numărarea ultimului vot, până se încheie procesul verbal. La câte s-au întâmplat astăzi, la câte sesizări și plângeri am făcut azi îi rog să fie atenți, fiindcă ceilalți sunt dispuși să facă orice. Le cer să aibă răbdare, să numărăm voturile", a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la sediul PSD.