Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Borbely: Nu cred că în momentul de faţă demisia premierului ar fi o rezolvare

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Demisia premierului nu ar fi o soluţie, declară la RFI vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely. El spune că o eventuală plecare a lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru ar aduce "câteva luni de nesiguranţă".

Laszlo Borbely crede că o demisie a premierului Victor Ponta nu ar rezolva nimic: "După părerea mea, în momentul de faţă, în sfârşit aşteaptă cetăţenii să se stabilizeze puţin România şi să terminăm cu aceste certuri, cu aceste luni de instabilitate, cel puţin în ceea ce priveşte retorica politicienilor. Deci nu cred că în momentul de faţă ar fi o rezolvare demisia premierului. Eu cred că trebuie analizat rezultatul şi vor face o analiză PSD-ul şi coaliţia. Nu cred că ar fi o rezolvare, am intra din nou în câteva luni de nesiguranţă, care nu cred că ar ajuta România, avem nevoie de un buget pe 2015, avem nevoie de a vota unele legi, deci eu cred că în momentul de faţă ar fi mai bine să vedem ce avem de făcut pe termen scurt decât să ne ocupăm de demisii".

Copreşedintele ACL, Vasile Blaga, i-a cerut duminică noapte demisia premierului Victor Ponta, pentru "modul execrabil" în care a organizat alegerile.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară la Antena 3 că respinge categoric ideea demisiei din fruntea Guvernului, cât timp colegii nu îi cer acest lucru.

"Resping categoric că îmi dau demisia, atât timp cât nimeni dintre colegi nu mi-a cerut acest lucru", a spus premierul.

 
Laszlo Borbely, intervievat de Cosmin Ruscior, despre eventuala demisie a premierului Victor Ponta