Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ion Iliescu la RFI: Demisia lui Ponta din fruntea Executivului nu e obligatorie acum; va fi o analiză în partid, chestiunea Guvernului este secundară

PSD va organiza probabil un Congres extraordinar, pentru a analiza "cu calm" rezultatul alegerilor prezidenţiale, declară la RFI preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu. În opinia fostului şef al statului, "chestiunea Guvernului este secundară", referindu-se la o eventuală demisie a premierului.

Trebuie să demisioneze premierul Victor Ponta din fruntea Guvernului? "Nu e obligatoriu acum să demisioneze din fruntea Guvernului. Guvernul trebuie să-şi ducă misiunea o bucată de timp. Dar va fi o chestiune de analiză şi în partid, în PSD, în legătură cu situaţia existentă şi chestiunea Guvernului este secundară", spune Ion Iliescu.

Ar trebui să demisioneze Victor Ponta din fruntea PSD? "Nu vreau să dau nici un fel de sugestii din acest punct de vedere. Eu spun că partidul este dator în urma acestei chestiuni, va fi probabil un Congres extraordinar, care să analizeze situaţia existentă şi să adopte măsurile potrivite. Aici nu-i vorba de persoane, ci de o concluzie politică", afirmă preşedintele de onoare al PSD.

Întrebat dacă personal, îl susţine pe Victor Ponta, Ion Iliescu a răspuns: "Eu nu susţin nimic. Vom judeca lucrurile cu calm într-un for de partid, care să tragă concluziile cuvenite".

 
Ion Iliescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre eventuala demisie a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului