Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis, felicitat de François Hollande

klaus_iohannis_felicitat_de_francois_hollande.jpg

Preşedintele francez, François Hollande (Foto: Reuters/Daniel Munoz)

Preşedintele Franţei, François Hollande, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, i-a înmânat o scrisoare în acest sens preşedintelui ales al României.

Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, care i-a înmânat mesajul de felicitare al lui Hollande.

"Cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcţia de Preşedinte al României, sunt bucuros să vă adresez sincerele mele felicitări şi urările mele de succes în îndeplinirea înaltei dumneavoastră misiuni. România şi Franţa sunt legate de o prietenie veche şi puternică, pe care doresc să o dezvolt şi mai mult. Prin apartenenţa sa la francofonie, România împărtăşeşte cu Franţa ataşamentul pentru o lume care respectă diversitatea, în special cea culturală şi lingvistică, al cărei simbol este şi victoria dumneavoastră, pe care o salut", se arată în scrisoarea semnată de François Hollande, obţinută de Mediafax.

"În ţările noastre, ca şi în alte state membre ale Uniunii Europene, concetăţenii noştri aşteaptă să dăm un nou avânt proiectului european. Împreună cu dumneavoastră, îmi doresc să construim o Europă mai prosperă, mai corectă şi mai puternică, capabilă, în momentele în care se confruntă în vecinătatea sa cu diferite crize, să răspândească valorile sale caracteristice şi anume democraţia şi respectul statului de drept. Vom avea ocazia să ne implicăm împreună în acest proiect, în cadrul Consiliului European. De asemenea, îmi face plăcere să vă invit la Paris, în funcţie de disponibilităţile agendei dumneavoastră. Reînnoindu-vă urările mele de succes în exercitarea noilor responsabilităţi în fruntea României, vă rog să primiţi, domnule Preşedinte, expresia deosebitei mele consideraţii", se mai arată în scrisoarea lui François Hollande către Klaus Iohannis.