Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MRU: O listă comună a dreptei la europarlamentare ar fi singura soluţie să obţinem locul doi după PSD

mru_o_lista_comuna_dreptei_europarlamentare_singura_solutie_obtinem_locul_doi_dupa_psd.jpg

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu şi liderul PDL, Vasile Blaga

Discuţiile despre unificarea dreptei ar putea avea loc între 6 şi 14 decembrie, declară într-un interviu la RFI preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu. El consideră că o listă comună a tuturor partidelor de centru-dreapta la alegerile europarlamentare din 2014 ar asigura locul doi după PSD.

MRU apreciază că "în politică e greu să spui vreodată că NU rămâne NU, tot aşa cum e greu să spui că DA rămâne DA. Aceasta e poziţia PDL-ului în acest moment. Eu cred că o listă comună a tuturor partidelor de centru-dreapta, care merg către PPE este singura soluţie ca în alegerile europarlamentare o asemenea listă să însemne locul doi după PSD în clasamentul partidelor sau al grupurilor de partide reprezentate în Parlamentul European, singurul mod în care poate fi depăşit numărul de locuri pe care PNL-ul speră să le scoată".

"Cred de asemenea că este un exerciţiu foarte bun înainte de prezidenţiale. Niciodată în România un candidat la funcţia supremă în stat nu a fost scos de un partid şi doar de un partid. Minimum cinci milioane de voturi se strâng pe seama unei colaborări între partide, pe seama unor alianţe politice sau electorale. Un asemenea exerciţiu, cum sunt europarlamentarele antrenează şi militanţii, antrenează şi electoratul fidel, dar poate reprezenta oferta către toţi cetăţenii României (...), în speranţa că în felul acesta se poate reechilibra viaţa politică în România şi în fine, foarte bine reprezenta România în toate instanţele posibile. Sper ca o asemenea întâlnire să aducă o clarificare, măcar una tactică", mai afirmă preşedintele Forţei Civice.

Mihai Răzvan Ungureanu spune că ar vrea ca discuţiile privind unificarea dreptei să aibă loc în perioada 6-14 decembrie. El a propus recent formaţiunilor de centru-dreapta o discuţie despre constituirea unui Bloc al Unităţii Naţionale în rândul Opoziţiei.

Mihai Răzvan Ungureanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre unificarea dreptei