Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Răzvan Ungureanu: Unirea cu Republica Moldova e posibilă

mihai_razvan_ungureanu_unirea_cu_republica_moldova_e_posibila.jpg

Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea şi el unirea României cu Republica Moldova.

Unirea României cu Republica Moldova este posibilă, spune la RFI preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu. Fostul premier crede însă că vecinii de peste Prut au nevoie şi de dovezi concrete ale sprijinului românesc.

MRU se declară unionist: "Ca român, n-am cum să nu fiu unionist. Şi ca ieşean. Cred că se poate acest lucru. Cred că este nevoie de o asumare curajoasă din partea clasei politice".

Mihai Răzvan Ungureanu crede că "un proiect de ţară nu se reazămă doar în aşa ceva, ci se reazămă în creşterea rolului european al României, implicit în capacitatea României de a atrage absolut tot ceea ce poate din propriile avantaje şi din avantajele implicite ale Uniunii Europene şi ale formatelor de cooperare, în beneficiul Republicii Moldova. Republica Moldova are nevoie de un partener serios, credibil şi care să livreze rezultate, nu doar discursuri politice. Şi atunci, da, unirea se poate face".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la TVR că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării. El a menţionat că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci ţara noastră va fi pregătită.

"Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (...) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face", a spus şeful statului.

 
Mihai Răzvan Ungureanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre unirea României cu Republica Moldova