Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Macovei: Rezultatele alegerilor din Republica Moldova sunt foarte bune

Europarlamentarul Monica Macovei spune la RFI că rezultatele alegerilor din Republica Moldova îi dau "un zâmbet mare şi larg". În opinia sa, e foarte important că au câştigat partidele proeuropene, pentru că "era un moment de răscruce pentru Moldova".

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal au obţinut 54 de mandate în Parlamentul Republicii Moldova. Socialiştii şi comuniştii au primit 47 de mandate.

Monica Macovei spune că rezultatele sunt "foarte bune, având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în perioada anterioară, sondaje care arătau că Partidul Comunist ar fi fost mult mai sus şi având în vedere acele evenimente care au precedat şi anume interdicţia partidului Patria, care era finanţat exclusiv de către Federaţia Rusă, interdicţia de a participa la alegeri, care a provocat reacţii adverse şi din partea unei părţi a populaţiei, cea rusofonă şi a altora, de asemenea arestări într-o grupare care practic finanţa din bani murdari iarăşi partide comuniste, partide finanţate de să zicem crima organizată şi cu legături în Federaţia Rusă".

"Faptul că pe primul loc este Alianţa Europeană îmi dă un zâmbet mare şi larg, pentru că am fost foarte îngrijorată şi cred că mulţi dintre noi", afirmă europarlamentarul.

În opinia sa, "e foarte important că au câştigat, pentru că era un moment de răscruce pentru Moldova, aşa cum a fost şi pentru România".

 
Monica Macovei, intervievată de Cosmin Ruscior, despre rezultatele alegerilor din Republica Moldova