Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vlad Filat la RFI: Rezultatul alegerilor din Republica Moldova oferă posibilitatea de a crea o coaliţie proeuropeană

Cele trei partide proeuropene din Parlamentul de la Chişinău ar putea forma o coaliţie de guvernare. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat. E vorba de PLDM, PDM şi PL.

În opinia lui Vlad Filat, rezultatul alegerilor de duminică din Republica Moldova permite ţării să continue procesul de integrare europeană.

"Este extrem de important că am rezistat cu toţii unei presiuni fără precedent exercitate de Federaţia Rusă, de interesele Federaţiei Ruse aici în Republica Moldova şi cu caracter economic şi mediatic şi umanitar", spune liderul PLDM.

"Chiar dacă am fi vrut rezultate mai bune, acest rezultat comun al celor trei partide proeuropene oferă posibilitatea de a crea o coaliţie proeuropeană şi de a ne continua procesul nostru de integrare europeană", afirmă Vlad Filat.

Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat, Partidul Democrat al lui Marian Lupu şi Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu au obţinut 55 de mandate în Parlamentul de la Chişinău.

De partea lor, socialiştii lui Igor Dodon şi PCRM-ul lui Vladimir Voronin au obţinut diferenţa până la 101 mandate.

 
Vlad Filat, intervievat de Cosmin Ruscior, despre rezultatul alegerilor din 30 noiembrie 2014, din Republica Moldova