Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul Letta primește votul de încredere al Parlamentului italian

enrico-letta.jpg

Premierul italian, Enrico Letta

Guvernul lui Enrico Letta a obținut votul de încredere în Parlamentul italian, după ce partidul lui Silvio Berlusconi a decis să treacă în Opoziţie. Premierul a declarat că va face totul pentru ca Italia să nu intre din nou în criză.

Guvernul Letta a obținut majoritatea atât în Senat, cât și în Camera Deputaților. După ce a primit votul de încredere în Parlament, Enrico Letta s-a angajat ca Italia să nu mai intre din nou în criză. Premierul italian a anunțat și că va face tot posibilul pentru contracararea populismului.

Votul a fost organizat după plecarea din majoritatea guvernamentală a lui Silvio Berlusconi şi a partidului său, Forza Italia. Berlusconi a fost exclus din Senat pe 27 noiembrie, ca urmare a condamnării sale definitive la un an de închisoare cu executare, pentru fraudă fiscală, în dosarul Mediaset.

În contextul protestelor de amploare cauzate de situația economică a țării, premierul italian s-a angajat să nu permită ca Italia să cadă din nou. Militanții "forconi", mișcare ce reunește agricultori afectați de fiscalitate, comercianți și șoferi au manifestat miercuri, blocând intersecțiile sau căile ferate în mai multe orașe.

Conform economistilor, Italia se pregătește să iasă din cea mai lungă perioadă de recesiune de după război.

Presa italiană scrie că programul lui Letta va trebui să se bazeze pe lupta împotriva şomajului, care a ajuns în Italia la un procent record, de peste 12,5% şi pe măsuri concrete în vederea asigurării redresării economice a ţării, după doi ani de recesiune.