Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Udrea la RFI: Puţini din PDL ar trebui să-şi permită să mă excludă din partid, dar nici n-o iau ca pe o tragedie!

Deputatul Elena Udrea declară într-un interviu la RFI că nu sunt mulţi colegi în PDL care ar trebui să-şi permită să o excludă din partid. Ea spune că nu se gândeşte atât de departe, dar nici nu o ia ca pe o tragedie. Udrea mai propune conducerii PDL să facă echipă cu Traian Băsescu, pentru a combate mult mai coerent USL-ul.

Întrebată dacă crede că la un moment dat se va pune problema excluderii sale din PDL, Elena Udrea a răspuns: "Nu mă gândesc serios la scenariul acesta, pentru că sunt puţini care ar trebui să-şi permită în Partidul Democrat Liberal să mă excludă pe mine, din punct de vedere al loialităţii faţă de partid şi al lucrurilor pe care le-am făcut pentru acest partid, chiar dacă sunt venită mai târziu în PDL. Nu am decât nouă ani, n-am 15 ca alţii, dar eu cred că nu în vechime se măsoară loailitate, ci în lucrurile pe care le faci pentru o echipă şi în lucrurile pe care le faci pentru un partid".

"Nu ştiu dacă în mod real, oamenii care să conteze ar putea să ajungă să gândească până aici, dar până la urmă, este o decizie a actualei conduceri şi mă uit că s-a întâmplat deja ca un om ca Florin Popescu, un om care a fost tot timpul alături de PDL, să fie exclus, pentru că n-a fost de acord cu actuala conducere", afirmă deputatul PDL.

"Nu ştiu, nu mă gândesc atât de departe, dar nici nu o iau ca pe o tragedie. Dacă sunt cei din conducere care cred că nu pot să-şi ducă proiectul pentru PDL la bun sfârşit din cauza mea, până la urmă e problema lor", spune Udrea.

 

PDL, în echipă cu Traian Băsescu

 

Elena Udrea crede că PDL ar trebui să facă echipă cu preşedintele Traian Băsescu împotriva USL: "Preocuparea partidului şi a preşedintelui Vasile Blaga ar trebui să fie ca acţiunile PDL de partid de Opoziţie să fie puternice, vizibile şi ca să aibă forţă, să fie conjugate cu ale preşedintelui. Încă o dată preşedintele este singura piedică în calea puterii USL-ului şi a abuzurilor pe care această putere vrea să le facă. Ar trebui să ne concentrăm în partid pe a acţiona mult mai vizibil, mult mai coerent şi mai în echipă cu cel care de departe este liderul Opoziţiei astăzi, Traian Băsescu şi mai puţin să ne supărăm că unii nu sunt de acord cu strategia de astăzi a partidului. Eu cred că nu mi se poate reproşa, nu e nimeni în PDL care să aibă argumente să-mi reproşeze mie că nu sunt alături de PDL".

Elena Udrea a fost criticată recent de preşedintele PDL, Vasile Blaga, care i-a reproşat că e "cu sufletul în altă parte".

 
Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre PDL şi o eventuală excludere din partid