Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Tănase, votat pentru TVR. Borbely: Tănase, o propunere acceptabilă

Parlamentarii UDMR vor vota propunerea ca politologul Stelian Tănase să fie numit preşedinte interimar al TVR. O spune la RFI vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely. ACTUALIZARE: Stelian Tănase a fost numit în funcţia de preşedinte-director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), vineri, de plenul Parlamentului. Numirea sa a fost aprobată cu 405 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

Pentru Laszlo Borbely, Stelian Tănase la TVR "este o propunere acceptabilă".

"Îl cunoaştem pe Stelian Tănase nu de azi de ieri. Pot să spun că este o personalitate care nu trebuie să fie, ştiu eu, introdusă, pentru că este foarte cunoscut. Noi suntem de acord cu această propunere şi vom sprijini această numire", declară vicepreşedintele politic al UDMR, care crede că Stelian Tănase este "o soluţie de compromis".

Laszlo Borbely deplânge în schimb atmosfera din USL: "Ceea ce mă întristează e ceea ce se întâmplă în jurul coaliţiei, pentru că şi această numire demonstrează faptul că această coaliţie nu funcţionează cum ar trebui şi au fost foarte multe bâlbâieli care au repercusiuni asupra funcţionării instituţiilor, dacă ne gândim începând cu Roşia Montană, cu legea minelor, cu alte propuneri care au fost foarte mult contestate de o parte a coaliţiei, această numire putea fi făcută, dacă s-a decis schimbarea conducerii, nu în ultima clipă".

 
Laszlo Borbely, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Stelian Tănase la TVR