Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UDMR, într-o nouă majoritate parlamentară? Borbely: Nu e cazul deocamdată

UDMR nu a avut nici o discuţie cu PSD sau PNL despre schimbarea majorităţii parlamentare. Declaraţia a fost făcută la RFI de vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely. El precizează că "deocamdată" nu e cazul ca formaţiunea maghiară să facă parte dintr-o nouă majoritate.

Laszlo Borbely spune că dacă se rupe USL, trebuie "reevaluate" lucrurile şi în Parlament: "Nu funcţionează cum ar trebui coaliţia, bâjbâie şi acest lucru se răsfrânge asupra întregii societăţi. E problema lor. Noi de fapt, în afară de a trage semnale de alarmă, trebuie să privim ce se întâmplă în jur. Dacă e o nouă situaţie, atunci trebuie reevaluate lucrurile şi în Parlament".

Întrebat dacă ar intra UDMR într-o nouă majoritate parlamentară, vicepreşedintele politic al formaţiunii maghiare a răspuns: "Nu ne preocupă acest lucru. Ne-au întrebat foarte mulţi în aceste zile. N-am avut nici un fel de discuţie, să fie foarte clar, cu nimeni, nici nu PSD-ul, nici cu PNL-ul pe această temă. Cred că nu e cazul deocamdată, probabil, chiar dacă vor fi în continuare dispute, eu am impresia că această coaliţie va fi în continuare, nu se va destrăma".

Laszlo Borbely se arată totuşi destul de sceptic că tensiunile din USL se vor atenua: "Sunt destul de sceptic, fiind an electoral anul viitor, nu cred ca aceste tensiuni să se atenueze, mai ales că e vorba şi de alegeri prezidenţiale şi trebuie să decidă coaliţia, de fapt e o decizie la nivelul coaliţiei pe cine sprijină la prezidenţiale, dar şi aici evident sunt tot felul de declaraţii".

 
Laszlo Borbely, intervievat de Cosmin Ruscior, despre tensiunile din USL şi eventuala formare a unei noi majorităţi parlamentare