Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban: Declaraţia lui Crin Antonescu despre Klaus Iohannis este puţin scoasă din context

Crin Antonescu nu l-a atacat pe Klaus Iohannis, spune la RFI liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban. El comentează declaraţia făcută de fostul preşedinte liberal la Gândul Live. Antonescu a afirmat că "poate" ştie că Iohannis este "un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte" şi a vorbit despre faptul că speranţa pusă într-o singură persoană este "nesăbuită şi nedreaptă".

Întrebat cum comentează declaraţia lui Crin Antonescu despre Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: "În mod evident, sunt unul dintre oamenii care l-au susţinut cu cea mai mare convingere pe Klaus Iohannis. Am credinţa că domnul Iohannis, ca preşedinte al României, va reuşi să îndeplinească principalele obiective ale programului său politic şi anume să schimbe felul de a se face politică în România, să reuşească să refacă prestigiul extern al României, de asemenea să genereze o dezvoltare economică care să permită o Românie puternică şi prosperă. Eu sunt partener al lui Klaus Iohannis şi nu am nici un fel de îndoială că are toate calităţile necesare, pentru a putea să realizeze ceea ce a promis".

Întrebat dacă astfel de declaraţii ale fostului lider al PNL, care îl sprijină la şefia formaţiunii nu-i creează un dezavantaj, Orban a răspuns: "Dacă cineva mă sprijină, eu nu pot să cenzurez o persoană care mă sprijină. De altfel, cred că această declaraţie a domnului Antonescu este puţin scoasă din context. Eu am urmărit întreaga expunere a domniei sale referitoare la domnul Iohannis şi nu mi s-a părut că a fost un atac la domnul Iohannis, iar în privinţa exprimării la care vă referiţi, cred că a fost o exprimare care nu a fost înţeleasă, după părerea mea a vrut să spună altceva domnul Antonescu".

 

Declaraţiile lui Crin Antonescu

 

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi la Gândul Live că "poate" ştie că preşedintele ales, Klaus Iohannis, este "un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte" şi a vorbit despre faptul că speranţa pusă într-o singură persoană este "nesăbuită şi nedreaptă".

"Poate că ştiu că este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte", a spus fostul lider liberal despre preşedintele ales al României.

"În spatele unui om, dacă această speranţă e pusă într-un singur om, ea e o speranţă nesăbuită şi nedreaptă. Nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti (...). Când am spus că ştiu mai multe despre el decât majoritatea oamenilor, ştiu că se poate avea încredere în acest om, dar când vorbim despre dificila misiune, în această privinţă nu ştiu. Dacă ne vom aştepta ca Iohannis să rezolve toate problemele, este o aberaţie. Dacă societatea românească va aştepta la rândul ei să rezolve Iohannis toate treburile se va rezolva rău", a mai spus fostul preşedinte al PNL.

 
Ludovic Orban, intervievat de Cosmin Ruscior, despre declaraţiile lui Crin Antonescu despre Klaus Iohannis