Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deputatul Gheorghe Coman, cercetat în stare de libertate

deputatul_gheorghe_coman_afla_vineri_daca_va_fi_sau_nu_arestat.jpg

Deputatul PC, Gheorghe Coman, cercetat în libertate

Instanţa supremă a respins cererea DNA de arestare preventivă. Parlamentarul este acuzat de folosirea funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit însă că deputatul  nu are voie să părăsească localitatea pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea poate  fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

 

Vineri, deputaţii l-au dat pe conservatorul Gheorghe Coman pe mâna procurorilor anticorupţie. Parlamentarul PC a rămas fără imunitate, după ce plenul Camerei a aprobat solicitarea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive. Din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost "pentru" ridicarea imunităţii şi 34 "împotrivă".

Gheoghe Coman nu a fost prezent la şedinţa de plen, pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Deputatul PC a declarat săptămâna trecută, la audierea în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, că nu are de gând să renunţe la funcţie, întrucât se consideră nevinovat.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Coman ar fi cerut o mită de trei mii de lei, pentru menţinerea unei persoane la şefia Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău. Prins în flagrant-delict, el a fugit cu maşina, fiind capturat apoi de autorităţi. Deputatul a negat tot timpul şi că a luat şpagă şi că a încercat să scape de anchetatori .