Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PNL are un nou preşedinte

pnl_are_un_nou_presedinte.jpg

Alina Gorghiu, noul preşedinte al PNL

Alina Gorghiu a fost aleasă joi în funcţia de preşedinte al vechiului PNL. Ea devine astfel şi copreşedinte al noului PNL alături de Vasile Blaga, lider al fostului PDL. Gorghiu l-a învins în alegerile interne din Biroul Politic Naţional pe deputatul Ludovic Orban.

ACTUALIZARE 3: Liberalul Ludovic Orban o felicită pe Alina Gorghiu pentru câştigarea şefiei PNL, el arătând că este alături de aceasta, chiar dacă a fost în competiţie şi că va face tot ce ţine de persoana sa pentru ca alegerea Alinei Gorghiu să fie un succes pentru partid.

 

ACTUALIZARE 2: Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, spune pentru Mediafax că salută alegerea Alinei Gorghiu în fruntea PNL şi este convins că împreună cu aceasta va reuşi să atingă "obiectivul major privind unificarea dreptei într-o singură forţă politică".

 

ACTUALIZARE 1: Preşedintele ales, Klaus Iohannis, o felicită public pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL: "Astăzi, în faţa colegelor şi colegilor, mi-am anunţat demisia din PNL şi din toate funcţiile deţinute în partid, pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. În cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul preşedinte al PNL, al vechiului PNL, copreşedintele noului PNL, în persoana doamnei Alina Gorghiu şi ţin cu această ocazie să o felicit public pentru câştigarea acestei preşedinţii".

 

Alina Gorghiu a obţinut 47 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat joi în debutul şedinţei depunerea mandatului de lider al partidului şi demisia din PNL.

El şi-a exprimat sprijinul pentru Alina Gorghiu, susţinută de asemenea de preşedintele de onoare, Mircea Ionescu Quintus.