Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primele execuţii din Pakistan, după revenirea la pedeapsa cu moartea

Armata pakistaneză a aprobat execuţia a şase islamişti, după atacul de la Peshawar soldat cu moartea a 148 de persoane, majoritatea copii. Şeful armatei pakistaneze a semnat ordinul de execuţie a rebelilor islamişti, după ridicarea moratoriului asupra pedepsei cu moartea, măsură decisă în urma atacului lansat de talibani împotriva şcolii din Peshawar, cel mai sângeros din istoria ţării.

Şeful armatei, generalul Raheel Sharif, a aprobat ordinul de execuţie pentru "şase terorişti periculoşi", deja condamnaţi la moarte de Curtea Marţială, a declarat joi seară purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Asim Bajwa, care nu a precizat data la care vor avea loc execuţiile.

Reprezentanţi ai armatei, citaţi de presa locală, au menţionat vineri că primele execuţii sunt aşteptate în următoarele zile, în special pentru autorii atacurilor sângeroase din ultimii ani asupra bazelor armatei.

În acelaşi timp, armata continuă operaţiunile împotriva rebelilor, în regiunile din nord-vestul Pakistanului situate în apropierea graniţei cu Afganistanul, iar vineri a anunţat uciderea a 32 de islamişti în confruntările din zonă.

Anterior, Pakistanul şi-a reafirmat intenţia de a elimina toate grupările teroriste prezente pe teritoriul ţării şi a anunţat ridicarea moratoriului asupra pedepsei cu moartea în cazurile de terorism, în urma atacului comis de un comando taliban asupra unei şcoli frecventată decopiii militarilor din Peshawar, care s-a soldat cu 148 de morţi, dintre care 132 de elevi.