Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paul (PNL), despre datoriile partidelor după alegeri: Nu ar fi prima dată când apar ştiri alarmante care nu se confirmă

Problema datoriilor PNL nu a fost discutată în BPN al partidului, spune la RFI prim-vicepreşedintele formaţiunii, Andreea Paul. Agenţia Mediafax a publicat o analiză din care reiese că partidele sunt aproape de colaps financiar după prezidenţiale, care le-au costat 7,2 milioane de euro.

Andreea Paul priveşte cu scepticism analiza apărută în presă: "Nu sunt trezorierul PNL, nu am discutat în Biroul Permanent Naţional această problemă şi nu ar fi prima dată când în presă apar ştiri alarmante care nu se confirmă".

"Daţi-mi voie să iau această ştire mai precaut şi să am convingerea că lucrurile se vor rezolva legal, corect, natural", spune ea.

Alegerile au adus toate partidele şi candidaţii independenţi în situaţia de a cheltui aproximativ 7,2 milioane de euro, adică 32.230.686 de lei, conform cifrelor raportate în mod oficial, informează Mediafax.

Pe de altă parte, numai primii şase competitori electorali au încheiat campania prezidenţială cu datorii de aproape patru milioane de euro, în fruntea acestora regăsindu-se PSD-UNPR-PC.

Partidele politice se află după alegerile prezidenţiale în cea mai dificilă situaţie financiară a ultimilor ani, acumulând datorii istorice, ca urmare a unor cheltuieli de campanie mult mai mari decât veniturile pe care le-ar fi putut obţine, iar în acest moment optează pentru "rostogolirea" lor.

Noul PNL rezultat în urma fuziunii cumulează atât datoriile vechiului PNL, cât şi ale PDL.