Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesajul lui Cioloș: Dacă nu vreţi să vă fie teamă să mergeţi noaptea pe stradă, faceţi-vă vocea auzită

ciolos.jpg

Sursa imaginii: 
www.facebook.com/dacianciolos/photos/

Ceea ce se întâmplă acum în Parlament e grav. Nu doar pentru atacul împotriva legilor justiției, dar și pentru că majoritatea pare să nu mai suporte să conviețuiască democratic cu minoritatea parlamentară – atrage atenția fostul premier Dacian Cioloș. El îndemană, într-un  mesaj postat pe Facebook, să se ia atitudine și face apel inclusiv la parlamentari, care, în opinia lui Dacian Cioloș vor trebui să facă în zilele următoare o alegere vitală, între cinste și hoție.

Dacă modificările depuse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor trece în forma actuală, există riscul ca niciun cetățean al acestei țări să nu mai fie în siguranță în România, consideră fostul premier. Dacă nu vreţi să vă fie teamă să mergeţi noaptea pe stradă, dacă nu vreţi să vă fie teamă pentru părinţii şi copiii dumneavoastră şi dacă vreţi un stat care să vă protejeze de infractori, faceţi-vă vocea auzită. Acum este important să folosim toate mijloacele paşnice şi legale pentru a ne face auziţi. Altfel, tăcerea noastră va fi semnul că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă”, afirmă, printre altele, Dacian Cioloș. 

Un nou avertisment a venit și din partea Opoziției. Liderul PNL, Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor contesta la Curtea Constituțională legile justiției, dacă vor fi votate de plenul Parlamentului. 

PNL se opune. Vom vota împotriva oricărui amendament al PSD-ALDE care poate să afecteze independenţa puterii judecătoreşti şi autonomia în activitatea magistraţilor. Evident, în momentul de faţă pregătim temeiuri de atac la CCR, în cazul în care vor trece legile”, a transmis Ludovic Orban.