Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Goţiu (USR): Voi depune la Senat o listă cu 48 de mii de semnături împotriva legilor justiţiei

Mihai Gotiu senator USR legi justitie.jpg

Sursa foto: Facebook/Mihai Goţiu
Sursa foto: Facebook/Mihai Goţiu

Coaliţia PSD-ALDE nu doreşte nici la Senat o dezbatere reală a legilor privind justiţia, declară la RFI senatorul USR Mihai Goţiu.

Parlamentarul Uniunii Salvaţi România anunţă că va depune marţi la Senat o listă cu zeci de mii de semnături ale cetăţenilor, împotriva legilor justiţiei: „Eu am primit din partea comunităţii Declic o listă cu peste 48 de mii de semnături strânse până ieri, pe care o voi depune astăzi la Senat. Sunt semnături ale oamenilor, ale cetăţenilor, care cer reprezentanţilor lor să nu voteze aceste legi”.

Mihai Goţiu speră ca mobilizarea civică să continue: „Dincolo de declaraţiile publice pe care le fac domnul Tăriceanu sau domnul Dragnea sau alţi lideri de la PSD şi ALDE, nu se doreşte o dezbatere reală pe aceste legi. Sper însă ca indiferent de ce se va întâmpla astăzi, mobilizarea civică să continue, astfel încât în momentul în care mă aştept ca aceste legi să fie retrimise la reexaminare, mult mai multă lume să le înţeleagă şi să înţeleagă exact care sunt efectele pe termen scurt, pe termen mediu şi mai ales pe termen lung asupra justiţiei ale acestor modificări care se forţează acum, înainte de Crăciun”.

 
Mihai Goţiu, despre dezbaterile din Senat asupra legilor justiţiei