Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coreea de Nord: Sancțiunile ONU, un act de război

Noul set de sancțiuni este similar cu o blocadă economică totală, consideră Ministerul de Externe nord-coreean. Phenianul invocă "o încălcare violentă a suveranităţii republicii şi un act de război care distruge pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană şi în întreaga regiune".

"Ne vom consolida sistemul nuclear de autoapărare și vom elimina astfel total ameninţările nucleare, şantajul şi acţiunile ostile. Vom stabili un echilibru de forţe cu Statele Unite", transmite ministrul nord-coreean de Externe, citat de BBC.

Mai mult, televiziunea de stat a difuzat imagini cu lansarea unei noi rachete balistice, despre care susține că ar avea capacitatea să atingă Washington DC. Acolo unde președintele Donald Trump a salutat sancțiunile. 

Lumea vrea pace, nu moarte”, a scris  liderul de la Casa Albă pe Twitter.

Noile sancțiuni prevăd, printre altele, plafonarea livărilor de petrol și produse derivate, plafonarea exporturilor de electronice și mașini din Coreea de Nord sau controlul fluxurilor de valută. Rezoluția ONU a fost susținută de Rusia și China, principalii parteneri comerciali ai Phenianului.