Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac, despre pragul abuzului în serviciu: În PSD e concurs, cine are mai mult tupeu

Eugen Tomac presedinte PMP coronavirus.jpg

Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac
Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac

Noul proiect al PSD privind pragul pentru abuzul în serviciu sfidează inteligenţa a milioane de români, declară la RFI preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP) Eugen Tomac.

Mai mulţi parlamentari ai PSD au depus un proiect de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Între altele, ei propun un prag de 200 de mii de euro pentru abuzul în serviciu, argumentând că sancţiunea penală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube "substanţiale".

Eugen Tomac crede că „nu mai e o noutate pentru nimeni faptul că în PSD se desfăşoară un adevărat concurs în ceea ce priveşte iniţiativele legislative privind modificarea legislaţiei privind justiţia. E o adevărată loterie acolo, cine este mai ingenios, cine are mai mult curaj sau tupeu în a propune diferite iniţiative, care plac multor membri PSD şi nu numai, inclusiv simpatizanţi”.

În opinia sa, „încercarea aceasta brutală de a reveni asupra acestui subiect, încercând să dea o valoare abuzului în serviciu este o chestiune care sfidează pur şi simplu inteligenţa a milioane de români. Când vorbim de abuzul în serviciu, nu e vorba de o cifră, de o sumă exactă, ci vorbim despre fapte extrem de grave, abuz în serviciu sau abuz în putere şi aici lucrurile sunt destul de clar definite, inclusiv de Comisia de la Veneţia. Deci nu vorbim de un prag valoric, ci vorbim de fapte extrem de grave”.

 
Eugen Tomac, despre proiectul PSD privind pragul pentru abuzul în serviciu