Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ambasada Franţei: Urmărim evoluţiile legate de reforma justiţiei. Dispunem de propriile servicii de traducere

Ambasada Franţei anunţă că urmăreşte cu atenţie evoluţiile legate de reforma justiţiei şi dispune de propriile servicii de traducere, în contextul în care Florin Iordache a transmis joi textul tradus în limba engleză al celor trei legi care vizează domeniul Justiţiei.

Precizarea vine în contextul în care preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate Legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor.

Senatorul PSD Șerban Nicolae, a declarat joi, că nu dă doi bani pe buna-credință a ambasadelor, referindu-se la răspunsul Ambasadei Franței în ceea ce privește textul tradus în engleză al legilor care vizează domeniul justiției.

"Pentru mine nu e o surpriză. Oameni de bună-credință ne-au dat această sugestie în mod insistent: 'domnule, faceți o traducere, sintetizați documentele, iar toți cei care vor să se pronunțe să o facă în cunștință de cauză sau măcar să nu spună după aceea că nu au avut acces la date.