Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Educației prezintă pe Facebook un bilanț al celor șase luni de mandat

Liviu Pop senator PSD excluderi partid

Sursa foto: Facebook/Liviu Pop
Sursa foto: Facebook/Liviu Pop

Ministrul Educației, Liviu Pop, prezintă pe pagina sa de Facebook un raport de activitate al celor șase luni de mandat. Ministrul își prezintă realizările, dar și promisiunile. E vorba, între altele, de extinderea educaţiei antreprenoriale, dezvoltarea învăţământului dual, modificarea Legii educaţiei, învăţământ digitalizat şi extinderea programului ”Masă caldă”.

Raportul de activitate al ministrului Educației, Liviu Pop, distribuit pe rețeaua de socializare are 22 de pagini.

 Deși unele promisiuni ale ministrului Educației nu au fost încă duse la îndeplinire, Liviu Pop le-a trecut în raportul în care își prezintă realizările în cele 6 luni de mandat.

Fiecare pagină a raportului atinge câte un subiect, cum ar fi extinderea educaţiei antreprenoriale, stimularea învăţământului profesional dual, dezvoltarea sistemului de educaţie timpurie ori modificarea Legii educaţiei privind reforma programelor şcolare.

În raportul publicat pe Facebook se face referire și la învăţământul digitalizat, extinderea programului ”Masa caldă în şcoală”, dar şi despre manuale şi auxiliarele didactice.

La realizări au fost incluse crearea a 106 clase de învăţământ dual, alocarea de bani pentru construcţia sau reabilitarea a 500 de creşe, grădiniţe și şcoli.  Liviu Pop vorbeşte despre asigurarea manualelor, încă de la începutul anului școlar. Este amintit însă faptul că manualele de clasa a cincea au ajuns în a doua parte a lunii octombrie la elevi.

O altă realizare susține ministrul:”promovarea profesioniştilor în managementul educaţional” prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli. Ministrul Pop amintește în bilanțul său că Ministerul va demara un proiect-pilot (judeţul Buzău) de digitalizare a învăţământului. Elevii ar urma să primească tablete, iar profesorii laptopuri. Raportul publicat pe facebook a atras atât felicitări, dar și critici dure care vorbesc despre faptul că ministrul ”distruge şi ce a mai rămas bun din învăţământul românesc”.