Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protestul studenților la Timișoara: ”Studenții sunt la curent cu ceea ce se întâmplă”

protest.png

Sursa imaginii: 
Sursă foto: captură video

Studenții au ieșit din nou în stradă. Peste 200 de tineri din 15 centre universitare au protestat la Timișoara față de modificările controversate în domeniul justiției. ”Indiferent de faptul că suntem în vacanță, studenții chiar sunt atenți și sunt la curent cu ceea ce se întâmplă”, a spus Marius Deaconu, liderul ANOSR, la RFI.

Studenții au ieșit din nou în stradă. Peste 200 de tineri din 15 centre universitare au protestat în acest weekend în Piața Victoriei din Timișoara față de modificările controversate în domeniul justiției.

Tinerii, membri ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) au adus și un sicriu învelit în steagul tricolor pe care scria ”Justiţie”. Lângă el au aşezat candele. Ei au pornit într-un marș din Complexul Studențesc spre centrul Timișoarei.

Studenții au fost convocați la Timișoara de conducerea ANOSR pentru a discuta despre problemele educației.

Președintele organizației, Marius Deaconu, a declarat la RFI că studenții au vrut să dea un mesaj clasei politice: chiar dacă sunt în vacanță, studenții sunt atenți la tot ce se întâmplă în România.

”Am vrut să dăm un mesaj simbolic la început de an. Am convocat o adunare generală extraordinară a federației în care să discutăm pe lângă prioritățile educației și ceea ce se întâmplă astăzi în România. Am vrut să arătăm că, indiferent de faptul că suntem în vacanță, studenții chiar sunt atenți și sunt la curent cu ceea ce se întâmplă. Pe viitor, chiar dacă am fost câteva sute (la protestul de sâmbătă n.r.), vom fi câteva mii începând de săptămâna viitoare. Da, vom continua protestele. Protestul de la Timișoara a reprezentat un moment simbolic, am simulat o înmormântare a justiției, în ideea în care nu am dori să ajungem în momentul în care în România se va îngropa efectiv justiția. A fost un mesaj dur din partea noastră și sperăm să fie simțit”, a declarat Marius Deaconu.