Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu (USR): Discuţiile privind restructurarea Guvernului, o mascaradă

Gorghiu sesizare CCR remaniere temei.jpg

Remanierea Guvernului, blocată parţial de preşedinte (Sursa foto: gov.ro)
Remanierea Guvernului, blocată parţial de preşedinte (Sursa foto: gov.ro)

Toată povestea legată de restructurarea sau remanierea Guvernului seamănă cu o mascaradă, spune la RFI senatorul USR Vlad Alexandrescu. În opinia sa, este vorba de o luptă ”pentru accesul clientelei de partid în funcţiile statului”.

Vlad Alexandrescu declară că ”este o luptă pentru putere între baronii locali PSD, aşa cum s-a mai întâmplat şi în momentul în care a fost demis prin moţiune de cenzură Guvernul Grindeanu. Nu ne impresionează acest circ, pentru că el arată foarte clar alegătorilor că e vorba de conflict deschis pentru putere, pentru resurse, pentru accesul clientelei de partid în funcţiile statului, între diverşi baroni locali PSD”.

”Din punctul nostru de vedere, este o zbatere finală a Partidului Social Democrat, care este incapabil să-şi realizeze programul de guvernare. Este şi un semnal clar că după ce domnul Dragnea va reuşi să livreze ceea ce a promis, adică îngroparea justiţiei din România, va trebui eliminat de pe scena politică de către competitorii săi, pe teoria maurul şi-a făcut datoria, maurul trebuie să moară (...). Toată povestea seamănă cu o mascaradă”, spune senatorul USR.

Vlad Alexandrescu, despre Guvernul Tudose