Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Mihai Tudose refuză să-l demită pe şeful Poliţiei

premier_mihai_tudose_sef_politie.jpg

Premierul Mihai Tudose nu-l demite pe şeful Poliţiei Române (Sursa foto: gov.ro)
Premierul Mihai Tudose nu-l demite pe şeful Poliţiei Române (Sursa foto: gov.ro)

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, nu va fi demis. Premierul Mihai Tudose anunţă că a discutat cu acesta şi că i-a cerut ca într-o săptămână să-i prezinte un raport cu măsurile luate ca urmare a cazului agentului de Poliţie suspectat de pedofilie.

Premierul Mihai Tudose a felicitat Poliţia, la începutul şedinţei de Guvern, pentru că l-a prins pe agresor în două zile.

Şeful Executivului spune că Bogdan Despescu i-a prezentat raportul de activitate, care a fost gata miercuri dimineaţă: "Am înţeles din surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă, propus de Carmen Dan interimar la conducerea Poliţiei Române - n.r.) şi-a declinat intenţia de a ocupa această funcţie. L-am rugat pe domnul Despescu să îmi prezinte într-o săptămână măsurile luate de domnia sa. Este de remarcat, totuşi, că făptaşul a fost prins în două zile. De ce nu s-au luat şi alte măsuri, domnul Despescu are la dispoziţie o săptămână să îmi prezinte".

Bogdan Despescu s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu premierul Mihai Tudose la sediul Guvernului, pentru a-i prezenta un raport de activitate, potrivit News.ro.

Şeful Poliţiei Române are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din Sectorul 6, a fost arestat preventiv, marţi, pentru 30 de zile.