Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Tudose: Dacă e lăsată, Carmen Dan va demisiona

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan, pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat Mihai Tudose. 

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

“L-am sunat pe dl chestor să-l intreb eu. Bogdan Chiriac a auzit discuția. Bună ziua, sunt premierul doriți funcția? Dl premier, permiteti sa raportez, in cursul diminetii m-am prezentat la doamna ministru cu un raport in care refuz functia. Am insistat, chiar nu doriti functia? Nu dl ministru, chiar nu doresc functia. In momentul acela am spus ca un ministru de Interne care isi permite sa ma minta asa nu mai am ce sa lucrez cu ea… Mi-a spus ca e dispusa sa isi dea demisia, i-am spus ca o accept daca o da”.

 

”Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat exact ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta.

”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.

Acesta a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu. 

”Sub imperiul momentului te revolţi. Când afli că făptuitorul e poliţist devine furie şi spui: "Ia plecaţi acasă voi, toţi, tot lanţul. După ce trece momentul te bazezi pe rapoarte oficiale”, a declarat premierul. 

Acesta a explicat faptul că aşteaptă de la şeful Poliţiei, în maxim o săptămână, două chestiuni foarte clare: în primul rând vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat”.

”Aceştia trebuiau primii daţi afară”, a afirmat premierul. 

Premierul Tudose: Ce te faci când ţi se întâmplă ţie, în familie? Nu te duci după topor?

Premierul Mihai Tudose a mai spus, miercuri seară, la Antena 3, că, în opinia sa, pentru unii infractori este prea puţin şi pedeapsa cu moartea.

"Eu o să fiu mai non-european, dar îmi asum. O să mă coste scump. Eu cred că şi pedeapsa cu moartea e puţin. Pentru cei care nenorocesc un copil, care iau o viaţă. Îi vezi zâmbind. Pentru unii închisoarea pe viaţă e cel mai dulce. Ştiu că o să mă coste mult. Pentru că politica mondială e împotriva injecţiilor letale.... Nu poate să fie om cel care face aşa ceva. Bătrâni ucişi pentru 10 lei, copii abuzaţi în lift. Ce te faci când ţi se întâmplă ţie, în familie? Nu te duci după topor? Hai să fim umani cu cei care sunt oameni. După patru ani o ia de la capăt. Cum Doamne iartă-mă să greşeşti cu aşa ceva?", a declarat Mihai Tudose.