Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trump nu exclude revenirea SUA în Acordul de la Paris

trump.png

Președintele Trump împreună cu primul ministru al Norvegiei, Erna Solberg, la Casa Albă, 10 ianuarie 2018
Image source: 
Twitter@realdonaldtrump

Statele Unite ar putea reveni asupra deciziei de a ieși din Acordul de la Paris privind modificările climatice, ”dacă vom fi tratați în mod mai echitabil”, a declarat președintele Trump la Casa Albă, într-o conferință de presă comună cu premierul Norvegiei, Erna Solberg.

”Sincer, n-am nicio problemă cu acest acord, dar am o problemă cu acordul în forma în care a fost semnat de ei, pentru că, așa cum s-a întâmplat mereu, ei au încheiat un acord prost”, a spus Trump, citat de France 24, referindu-se evident la administrația Obama.

După ce s-a instalat la Casa Albă, Donald Trump a retras, în iunie anul trecut,  Statele Unite din Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice, apreciind că acesta distruge locuri de muncă în industrie. El a apreciat la acea vreme că gestul reprezintă ”o reafirmare a suveranității americane”, deoarece condițiile economice și financiare din acord sunt ”draconice”.

Administraţia Trump a retras, de asemenea, încălzirea globală de pe lista „ameninţărilor” la adresa Statelor Unite şi a relansat exploatarea cărbunelui şi unor rezerve de gaz şi petrol de şist în zone federale protejate.

433