Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ONG, după ce premierul a trimis Corpul de Control la CNAIR: Sunt lupte politice inclusiv pe infrastructură

Premierul Mihai Tudose a trimis Corpul de Control la CNAIR. Nu e clar care sunt motivele pentru această decizie. Vicepreședintele Asociației Pro Infrastructură, Ionuț Ciurea, nu exclude la RFI varianta unor jocuri politice între Mihai Tudose și Liviu Dragnea, în condițiile în care Ștefan Ioniță ar fi un apropiat al liderului PSD, iar în urmă cu câteva zile s-a decis amânarea deschiderii lotului 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, deși lotul este gata din noiembrie 2017.

Premierul Mihai Tudose a trimis Corpul de Control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Decizia vine în contextul în care mandatul actualului director al Companiei, Ștefan Ioniță, expiră zilele acestea.

Este prima dată când premierul trimite Corpul de control la CNAIR.

Nu e clar care sunt motivele pentru care Mihai Tudose a luat această decizie. Însă vicepreședintele Asociației Pro Infrastructură, Ionuț Ciurea, nu exclude la RFI varianta unor jocuri politice între Mihai Tudose și Liviu Dragnea, în condițiile în care Ștefan Ioniță ar fi un apropiat al liderului PSD. 

Ionuț Ciurea a amintit și că deschiderea lotului 3 al autostrăzii Sebeș - Turda a fost amânată, chiar dacă lucrarea e gata și nu sunt probleme. Pe de altă parte, Ionuț Ciurea spune că Ștefan Ioniță ar trebui demis din fruntea CNAIR pentru că nu a avut niciun rezultat în mandatul său.

”Putem să ne gândim în momentul acesta doar la jocuri politice pe care premierul Tudose, în bătălia cu mai marele partidului, le face. În spațiul public cam asta se vede. Mie mi se pare că se luptă inclusiv pe acest plan. În ce privește strict acțiunile și rezultatele dlui Ioniță, noi i-am cerut în vreo două rânduri demisia pentru că rezultatele sunt foarte slabe. Chiar merită un control. Din câte cunoaștem noi și, iarăși, sunt date neoficiale, dl Ioniță este apropiat al dlui Dragnea. Vedem că din punct de vedere tehnic lucrurile sunt într-un anumit fel, dar din punct de vedere politic lucrurile se desfășoară în alt fel. Avem o autostradă care poate fi deschisă, dar se pare că politic s-a luat o altă decizie”, a spus Ionuț Ciurea.Compania de Infrastructură Rutieră a anunțat în urmă cu doar 3 zile că amână deschiderea lotului 3 al autostrăzii Sebeș-Turda  pe motiv că ar fi probleme cu asfaltul.         

Ionuț Ciurea de la Pro Infrastructură susține însă că autostrada este în regulă. Mai mult, chiar Direcția Regională Drumuri Poduri Cluj, aflată în subordinea CNAIR, a declarat că nu există nereguli în urma testelor realizate.

”Este gata încă din noiembrie lotul 3 Sebeș-Turda. Trebuie imediat recepționat și deschis. S-a tergiversat, s-a căutat nod în papură constructorului și chiar acum câteva zile  s-au găsit, chipurile, noi probleme. Putem să ne uităm foarte simplu la ceea ce a spus consultantul, care, culmea, este chiar DRDP Cluj, care este în subordinea Companiei (CNAIR n.r.). DRDP Cluj a spus că acele teste sunt ok, a semnat DRDP Cluj în calitatea sa de consultant și nici măcar la pre-recepție nu ni s-a spus că ar fi ceva probleme cu asfaltul. Sunt doar povești inventate atât timp cât consultantul și-a dat acordul pentru acele lucrări”, a mai spus Ionuț Ciurea. 
Interviul integral cu Ionuț Ciurea de la Asociația Pro Infrastructură