Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul de interne Carmen Dan nu demisionează

carmen_dan.png

Image source: 
Facebook/Carmen Dan

"Guvernul e unul politic, miniştrii sunt validaţi în coaliţie, tot acolo se aprobă retragerea lor din guvern". Acesta este răspunsul ministrului de interne Carmen Dan dat în cadrul unei conferințe de presă organizată joi seara la sediul ministerului, după ce cu o zi înainte, într-o emisiune a unui post de televiziune premierul Mihai Tudose a acuzat-o că l-ar fi ”mințit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia, o va accepta.

Carmen Dan a prezentat, în cadrul conferinței, o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei.

Cu zi înainte premierul a spus că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

”Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose miercuri seara.

Mihai Tudose - care joi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, la sediul Guvernului - a spus că aşteaptă de la acesta, în cel mult o săptămână, două chestiuni foarte clare în legătură cu cazul polițistului acuzat de pedofilie: în primul rând vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat” şi ”un set de măsuri care să rezolve problema” şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

Tot în conferința de joi seara Carmen Dan a anunţat că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident.