Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriela Firea despre tensiunile dintre președintele PSD și premier: Au greșit amândoi

Președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose au obligația să găsească o cale de colaborare – transmite, în plină perioadă de criză pentru social-democrați, primarul Capitalei. Gabriela Firea le cere celor doi, într-un mesaj postat pe Facebook, să înceteze disputele politice. 

 

" (…)din nefericite, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De împărţirea în tabere, grupări, zone de interes. Greşit! Am câştigat împreună alegerile şi am obţinut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncăm în aer tot ceea ce am realizat” – transmite Gabriela Firea. 

În mesajul postat pe Facebook, primarul Capitalei le reproșează atât lui Liviu Dragnea, cât și premierului Tudose că au greșit. Primul pentru că nu ar consultat cu adevărat partidul atunci când a nominalizat ultimii doi premieri. Mihai Tudose pentru că, e de părere Gabriela Firea, s-a urcat în Trabant, respectiv pentru că și-a asumat guvernarea și cabinetul de care, ulterior, s-a declarat nemulțumit. 

"Aşa e în democraţie: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcţiona fără o majoritate parlamentară. Cei doi lideri au OBLIGAŢIA să găsească o cale de colaborare. Să îşi asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligaţie în primul faţă de cetăţeni şi apoi faţă de partid. Structura politică a guvernului o stabileşte Coaliţia majorităţii parlamentare, iar modul de funcţionare îl stabileşte premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să îşi înţeleagă competenţele în această echipă. Ca primar al Capitalei, resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică şi deloc susţinere pentru proiectele bucureştenilor. Prea multe orgolii şi temeri politice ca motivatii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Aşa nu se mai poate continua!", transmite  Gabriela Firea.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD va avea loc luni după-amiază, pe un fundal extrem de tensionat. În ultimele zile, mai mulți lideri din teritoriu s-au poziționat fie de partea lui Liviu Dragnea, fie și-au arătat susținerea pentru Mihai Tudose și actualul guvern.