Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USR cere alegeri anticipate după demisia premierului Mihai Tudose

USR reacționează după anunțul lui MIhai Tudose privind demisia din funcție. Uniunea Salvați România cere alegeri anticipate și îi solicită președintelui Iohannis să refuze o nouă nominalizare de la PSD pentru funcția de premier.

Uniunea Salvaţi România susţine soluţia alegerilor anticipate şi îi cere preşedintelui Iohannis să refuze desemnarea unui nou prim-ministru din partea PSD-ALDE.

”USR consideră că retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose, al doilea guvern în 12 luni, confirmă eşecul majorităţii PSD-ALDE de a asigura guvernarea României. USR îi cere preşedintelui Iohannis să refuze desemnarea unui nou prim-ministru din partea PSD-ALDE”, se arată într-un comunicat al Uniunii remis după şedinţa CExN al PSD citat de News.ro

USR subliniază că România are nevoie de o guvernare stabilă, cinstită şi competentă, care să funcţioneze în interesul societăţii, ”nu ca să-i scape de închisoare pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi politicienii penali ai PSD şi ALDE”.

”Uniunea Salvaţi România susţine soluţia alegerilor anticipate deoarece coaliţia PSD-ALDE şi-a pierdut orice fel de legitimitate de a mai guverna România. Orice guvern va fi mai bun decât Guvernul PSD-ALDE care de un an de zile lucrează pentru interesul exclusiv al liderului PSD”, se mai arată în comunicat.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul CExN, că demisionează, pentru că aşa a decis partidul.


Amintim, premierul Mihai Tudose a anunțat luni seară că își dă demisia după ce a rămas fără sprijin  politic în ședința Comitetului Executiv al PSD. În aceste condiții, PSD schimbă premierul după alte 6 luni. Este o premieră: un partid care câștigă alegerile parlamentare schimbă doi premieri într-un singur an. 

Mihai Tudose a declarat că a luat această decizie pentru că partidul a spus că e nevoie de un nou Guvern.

”Partidul a hotărât că e nevoie de un nou Guvern. CEx-ul m-a numit, CEx-ul a zis că e loc de mai bine. Nu voi asigura interimatul”, a spus Tudose.

Mihai Tudose a mai spus că nu va asigura interimatul şi că în acestă seară merge la Guvern pentru a-şi lua lucrurile. El a mai afirmat că urmează să vorbească cu preşedintele Iohannis.

"Nu voi asigura interimatul", a spus premierul, precizând că merge la Palatul Victoria pentru a-şi lua lucrurile.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, el a răspuns: "Nu, acum voi vorbi". Guvernul condus de Mihai Tudose a fost instalat în funcție pe 29 iunie 2017, după ce Cabinetul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură votată chiar de PSD. Sorin Grindeanu a fost premier doar șase luni.