Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asociaţiile civice îi cer lui Iohannis să respingă propunerea PSD pentru postul de premier

Klaus Iohannis Romania Consiliu UE.jpg

Image source: 
Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să refuze propunerea PSD pentru postul de premier. Aceasta este poziţia mai multor asociaţii civice, care-i solicită şefului statului să dea dovadă de curaj şi să nu mai ofere postul de prim-ministru tot coaliţiei PSD–ALDE, după cum spune la RFI Mihai Poliţeanu, membru fondator al platformei Iniţiativa România.

Mihai Poliţeanu declară că ”solicitarea este foarte simplă: să desemneze alt candidat pentru funcţia de prim-ministru al României decât cel propus de coaliţia PSD-­ALDE. Am avut deja două Guverne propuse de PSD şi ALDE, care au fost dărâmate tot de PSD şi ALDE şi a persevera în aceeaşi greşeală noi am spus că este diabolic”.

”Câtă vreme coaliţia de guvernare PSD-ALDE şi-a dat măsura incompetenţei şi lipsei de apetenţă pentru respectarea principiilor statului de drept, este normal să solicităm o altă nominalizare de la alt partid politic”, spune el.

Asociaţiile civice amintesc că sâmbătă, 20 ianuarie, va avea loc un miting în Piaţa Universităţii din Bucureşti, de la ora 18.

Mihai Poliţeanu, despre viitorul premier, după demisia lui Mihai Tudose