Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cine este Viorica Dăncilă, propunerea de premier a PSD?

viorica.jpg

Viorica Dăncilă este eurodeputat la al doilea mandat și este considerată o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea
Premierul Viorica Dăncilă afost deputat în Parlamentul European înainte de a prelua șefia Executivului de la București
Image source: 
Facebook.com

Liderii PSD au votat în cadrul Comitetului Executiv Național propunerea de premier cu care vor merge miercuri la consultările cu șeful statului. Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă este propunerea pentru funcția de prim-ministru, după demisia lui Mihai Tudose.

Viorica Dăncilă este eurodeputat la al doilea mandat, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, ea fiind susţinută de președintele PSD pentru poziţia de şef al delegaţiei europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcţie pe care o ocupă în prezent. Mai mult, Dăncilă vine din judeţul Teleorman, acolo unde a deţinut funcţia de vicepreşedintă a Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman, amintește agenția Mediafax.

Să mai spunem că, potrivit CV-ului de pe site-ul Parlamentului European, Viorica Dăncilă a fost anterior inginer în cadrul OMV Petrom, profesoară Liceul din Videle, județul Teleorman, iar ca funcție politică a fost consilier judeţean din partea PSD în Consiliul Judeţean Teleorman.

La nivel de studii, ea are un masterat în Spaţiul public european şi are diplomă de licenţă la Institutul de Petrol şi Gaze.