Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea îi mulțumește lui Iohannis pentru desemnarea premierului. Votul de învestitură - pe 29 ianuarie

dragnea_si_dancila.png

Sursa imaginii: 
Sursă foto: captură video

Viorica Dăncilă: ”Pentru noi este importantă punerea în practică a programului de guvernare, pentru România şi pentru români. Să tratăm aşa cum trebuie 2018, anul Centenarului, dar, în acelaşi timp, să pregătim preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îi mulțumește președintelui Iohannis că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

Într-o scurtă declarație de presă în care a luat primul cuvântul, Liviu Dragnea a declarat că șeful statului a ales stabilitatea și a evitat intrarea României într-o criză politică.

Liderul PSD a adăugat că pe 29 ianuarie va avea loc votul de învestitură, iar lunea viitoarea Comitetul Executiv al PSD se va reuni din nou pentru formarea Guvernului:

“Preşedintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din opoziţie şi a altora de a refuza propunerea PSD şi îi mulţumim pentru asta şi apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România şi preşedintele a vrut să evite asta. Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permite Constituţia şi regulamentele celor două Camere, în aşa fel încât în data de 29 ianuarie să avem votul de învestitură. De asemenea, luni va fi convocat CExN al PSD, pentru a începe discuţiile pentru componenţa noului Cabinet”, a spus Dragnea.

Și premierul desemnat i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru decizia luată. Viorica Dăncilă a spus pe scurt prioritățile sale: programul de guvernare, anul Centenarului și preluarea președinției europene.

Ulterior, Liviu Dragnea a luat cuvântul din nou.

“Aştept să avem votul în Parlament, pentru că pentru noi este importantă punerea în practică a programului de guvernare, pentru România şi pentru români. Să tratăm aşa cum trebuie 2018, anul Centenarului, dar, în acelaşi timp, să pregătim preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019”, a declarat Viorica Dăncilă.